Pirmasis projekto „Spalvotos dainos“ partnerių susitikimas

Lapkričio 5–12 dienomis Gran Kanarijoje (Ispanija), CEIP Juan del Río Ayala mokykloje, Santa Brígida įvyko pirmasis programos Erasmus+ KA2 projekto „Colorful songs“ (Spalvotos dainos) partnerių susitikimas.

Projekto veiklomis siekiama, kad nauji įdomūs metodai, skatinantys kūrybingumą, bendravimą ir bendradarbiavimą, sudomintų ir motyvuotų moksleivius domėtis užsienio kalbomis, kitų šalių kultūra, papročiais ir tradicijomis.

Susitikimo metu projekto partneriai iš Lietuvos, Italijos, Graikijos, Ispanijos aptarė ir suderino svarbiausius bei aktualiausius projekto vykdymo klausimus, biudžetą, veiklas, pasiskirstė darbais bei konkrečiais įsipareigojimais.

Vizito metu buvome pakviesti į koncertą, kuriame mokyklos mokiniai atliko graikišką ir sicilietišką dainas. Taip pat koncertavo ir labai smagiai mokinius bei mus į programą įtraukė Gran Kanarijos karinių oro pajėgų orkestras. Stebėjome atvirą pamoką, bendravome su mokyklos administracija, mokytojais bei mokiniais. Bendraudami tarpusavyje lyginome švietimo sistemas skirtingose šalyse. Labai šiltai buvome priimti Santa Brígida savivaldybėje.

Lankėmės Galdar mieste esančiame dailininko Antonio Padron muziejuje bei klausėmės dainininko Heriberto Cruz, kuris, įkvėptas šio dailininko darbų, sukūrė dainų ciklą. Būtent A. Padron paveikslas ir H. Cruz daina apie drugelį tapo įkvėpimo šaltiniu logotipui sukurti. Šiam susitikimui jau buvo pasiūtas drugelis, atitinkantis logotipo kūrimo konkurso nugalėtojo Nedo Čeponio piešinį, kuris mus visur lydėjo ir lydės visų kelionių metu.

Po dalykinių susitikimų aplankėme garsias Gran Kanarijos vietas, muziejus ir daugiau sužinojome apie Gran Kanarijos istoriją, kultūrą bei tradicijas.

Projekto vadovė Justina Šaltė ir dailės mokytoja Loreta Narušienė

Kategorijos: Uncategorized.

Komentavimo galimybė išjungta.