Gardžios Kalėdų senelio dovanos

Gimnazijos 2 klasės mokiniai buvo apdovanoti Kalėdų senelio kvietimais į edukacinę ir pramoginę ekskursiją saldainių fabrike „Rūta“. Šaltukas neišgąsdino, tad sausio 12 dieną susiruošėme į Šokolado dirbtuves. Visų pirma muziejuje susipažinome su beveik keturių tūkstančių metų šokolado istorija, sužinojome kaip šokoladą gamino majai ir actekai, kaip šokoladas ir jo vartojimo tradicijos keitėsi bėgant amžiams, išgirdome pasakojimą apie pirmuosius Lietuvos šokolado fabrikus, „Rūtos“ saldainių fabriką, kurį įkūrė Antanas Gricevičius. Pamatėme medį, ant kurio auga kakavos vaisiai, o jų viduje – pupelės, iš kurių ir gaminamas šokoladas. Žaidėme kompiuterinį žaidimą „Kas pagaus daugiau saldainių“, žiūrėjome kino filmą apie šokolado kelią nuo pupelės iki gardėsio mūsų rankose…

Nekantraudami laukėme, kol galėsime apsilankyti šokolado dirbtuvėse. Užsirišome prijuostes, užsidėjome kepuraites ir tapome mažaisiais šokolado meistrais. Pamatėme, kaip skystą šokolado masę atšaldo, palyginome su Jelgavoje matytu karamelės gaminimu ir kibome į darbą. Pasigaminome saldainį ant pagaliuko, kurį puošėme kaip kas norėjome, į duotą formelę dėjome mėgstamiausius ingredientus ir užpylėme skirtingų rūšių šokoladu, galiausiai iš marcipaninių kubelių gaminome įvairaus skonio ir išvaizdos saldumynus.

Likome labai patenkinti tokia šaunia Kalėdų senelio dovana, o į namus grįžome pilnomis dėžutėmis rankų darbo saldainių bei puikia nuotaika. Lauktuvių užteks ir namiškiams!

Pradinių klasių mokytoja Loreta Škėlienė

Kategorijos: Uncategorized.

Komentavimo galimybė išjungta.