Dar vienas Nacionalinis kokybės ženklelis!

Mus pasiekė džiugi žinia – 2020‒2021 m. m. kovo–gegužės mėnesiais vykdytas eTwinning projektas „A. T. A. (art, technology, animal) is Love“ gavo Nacionalinį kokybės ženklelį. Tai reiškia, kad projektas pasiekė tam tikrą nacionalinį ir Europos standartą. Jį įgyvendino dailės mokytojos Loreta Narušienė ir Janina Budrienė kartu su gimnazijos pirmokais, antrokais ir ketvirtokais, kurie mokosi pagal pradinio ugdymo kartu su dailės ugdymu programą. Taip pat projekte dalyvavo mokytojai ir mokiniai iš Turkijos, Rumunijos, Kroatijos, Italijos, Portugalijos, Lenkijos ir Lietuvos.

 Projektu buvo siekiama pakviesti vaikus laisvai reikšti savo jausmus ir mintis apie gyvūnus. Mokiniai, susipažinę su garsių dailininkų paveikslais, kuriuose pavaizduoti gyvūnai (Suzanne Valadon „Dvi katės“, Albrecht Dürer „Jaunas kiškis“, Carel Fabritius „Dagilis“), sukūrė kūrybinį darbą pagal šių dailininkų gyvūnų paveikslus. Pasitelkus kompiuterines technologijas jie galėjo teisingai išreikšti savo jausmus ir mintis, lavinti asmenines, socialines, komunikavimo, pažinimo, iniciatyvumo ir kūrybingumo kompetencijas.

Projekto dalyviai dalyvavo bendrose partnerių veiklose, taikė naujus ir inovatyvius mokymosi metodus, naudojant IKT, keletą kartų bendravo Zoom platformoje. Kuriant projekto produktus naudojome Book Creator, You Tube, Canva, Padlet, Keynote, Google. Išbandėme naują nemokamą internetinį animacinių filmų kūrimo ir animacinių komiksų kūrėjų įrankį ToonyTool.

 Rezultatas – su programa Book Creator sukurtos trys knygos:

https://read.bookcreator.com/DCPoA6okZYNdyFwHdisPo7b81Fv1/oHddcXyYRX6oRERQJOokKw

https://read.bookcreator.com/DCPoA6okZYNdyFwHdisPo7b81Fv1/kvQYkQOxSQirL467I-Fj6w

https://read.bookcreator.com/belQaxx1SAXnIDIFaYCgIqNlgSq2/2F0myG_qSDiGsX9jGcZ-Ig?fbclid=IwAR1NJROb9bIz6MzSiWWlLpx4ZAlc50XfApJpte8A3gYiGC5OLrV-yfYzMbM

Sukurti video filmukai:

https://youtu.be/i9efW20P8mk

https://youtu.be/J7Hlcd65i1k

Projekto partnerių sukurta knyga:

https://www.storyjumper.com/book/read/102459436/6058a93c8c906#page/12

Mokiniams projekto veiklos patiko. Jie suprato ir ugdėsi atsakomybę kūrybinius darbus užbaigti laiku ir atsakingai. Taip pat patyrė džiaugsmą, kai jų darbais žavėjosi projekto partneriai ir jų tėveliai. Kartu visi mokėmės bendravimo ir bendradarbiavimo, naujų IKT programų.

Mokytojos Loreta Narušienė ir Janina Budrienė

Kategorijos: Uncategorized.

Komentavimo galimybė išjungta.