Skambantis gyvybės medis

Paskutinį gegužės šeštadienį Šiaulių regiono dainų ir šokių šventėje ,,Skambantis gyvybės medis“, kuri nuo 2007 metų rengiama Kuršėnuose, susirinko gausus būrys mėgėjų meno kolektyvų iš Šiaulių regiono ir visos Lietuvos, viso ‒ apie 3000 dainininkų, šokėjų ir muzikantų.

Daugėlių pušyno estradoje rengiamoje šventėje dalyvavo ir mūsų gimnazijos mišrus choras. Per repeticijas mūsų laukė gamtos išbandymai ‒ mokiniai dainavo ir lyjant lietui, ir saulei šviečiant, ir pučiant stipriam vėjui.

Vakare, prasidėjus šventei, nušvito saulė ir Daugėlių pušyną užliejo dainų skambesys, pakvietęs į įspūdingą trijų valandų trukmės renginį.

Chorams akompanavo Lietuvos kariuomenės orkestras, jo vyriausiasis dirigentas ir vadovas kapelmeisteris majoras Egidijus Ališauskas. Šventės režisierė Leokadija Dabužinskaitė ‒ viena žymiausių Lietuvos dainų švenčių režisierė.

Renginio pabaigoje nuskambėjo kulminacinis kūrinys Kipro Mašanausko daina ,,Lietuva“, kurį atliko jungtinis choras kartu su populiariosios muzikos atlikėjais ‒ grupe „Vairas“ ir vokaliste Laura Remeikiene.

Mišraus choro vadovė Rita Daukantaitė

Kategorijos: Uncategorized.

Komentavimo galimybė išjungta.