Savaitė be telefono

Šių metų gegužės 4–8 dienomis Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijoje vyko akcija „Savaitė be telefono“. Akcijoje dalyvavo 1–12 klasių mokiniai ir mokytojai. Šia akcija buvo siekiama atkreipti dėmesį, kad išmaniųjų telefonų atsisakymas pamokų metu gali būti labai naudingas mokymo (-si) kokybei – labiau sutelktas dėmesys į pamoką, užduotis.

Taip pat akcijos metu galėjome pagalvoti ir apie sveikatos tausojimą – informaciniame stende buvo pateiktos Pasaulinės sveikatos organizacijos rekomendacijos, kaip saugiai naudotis mobiliuoju telefonu.

Akcijos refleksija buvo apskritojo stalo diskusija „Išmanieji telefonai: ką jie mums duoda ir ką iš mūsų atima?“. Mokiniai išsakė savo mintis apie mobiliųjų telefonų naudą ir žalą, priklausomybę nuo išmaniųjų telefonų, informacinių technologijų laikmečio priėmimo būtinumą ir gresiančius pokyčius.

9–12 klasių mokiniai dalyvavo anketinėje apklausoje. Tai leido suprasti, kad mobiliaisiais telefonais mokiniai naudojasi nuo vaikystės, daugiau naudoja juos pokalbiams,  trumpųjų žinučių rašymui. Mokiniai prisipažįsta, kad mobiliuosius telefonus naudoja pamokų metu, kai kurie  neturintys jų per pamoką jaučia nerimą, susierzinimą.

Smagu, kad mūsų gimnazijos mokiniai suvokia, jog telefonas turi tarnauti žmogui kaip pagalbos ir laiko taupymo, susisiekimo priemonė, bet negali trukdyti mokymuisi ir betarpiškam bendravimui.

Organizatoriai – Vaiko gerovės komisija

Kategorijos: Uncategorized.

Komentavimo galimybė išjungta.